Afbeelding
Politie.nl

Amstelveens stel zat in beschoten auto Amsterdam Zuid-Oost

1 januari 2023 om 22:58 Overig

AMSTERDAM In de auto die vrijdagavond 30 december beschoten is aan de Wembleylaan in Amsterdam Zuid-Oost, zat een stel van 60 en 65 jaar afkomstig uit Amstelveen. Zij zijn niet gewond geraakt bij de schietpartij. De politie is op zoek naar getuigen.

Even na 18.00 uur kreeg de meldkamer de melding van het schietincident. Toen de agenten bij de locatie aankwamen, bleek dat er meerdere keren was geschoten was op een zwarte personenauto. De verdachte is na het schieten gevlucht over de Wembleylaan in de richting van Stade de Colombes en het fietspad van de Radioweg. Vanaf daar kan hij via de sportvelden naar Amsterdam Oost zijn gelopen of over de A10 naar Diemen.

SIGNALEMENT De gealarmeerde politie is direct een onderzoek gestart. Dat leidde niet tot een aanhouding. De schutter zou een gedrongen persoon zijn met een lengte van ongeveer 1.75 meter. Hij droeg een donkere jas en een donkere capuchon met daarop een rood embleem.

GETUIGEN De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan of na de beschieting, wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook mensen die andere informatie hebben, komt de politie graag mee in contact. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Of maak gebruik van dit tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie