Inzameling van kerstbomen.
Inzameling van kerstbomen. Gemeente Amstelveen

Gemeente Amstelveen begint op 2 januari met inzameling van kerstbomen

29 december 2022 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN De gemeente begint op maandag 2 januari met de inzameling van (echte) kerstbomen. Inwoners van laagbouwwoningen kunnen de van kerstversiering ontdane naaldboompjes van maandag 2 januari tot en met vrijdag 13 januari aan de straat zetten op de ophaaldag van de groene rolcontainer. Bewoners van appartementen kunnen de dichtstbijzijnde ondergrondse container plaatsen. Het is daarnaast ook mogelijk om de kerstboom tijdens openingstijden af te geven bij het Afvalbrengstation. 

De kerstbomen worden verwerkt tot compost. Het is daarom belangrijk dat alle kerstversiering uit de boom gehaald is. De compost wordt gebruikt om grasvelden in Amstelveen te verbeteren.

Inwoners van laagbouwwoningen die van de ophaalmogelijkheid gebruik willen maken, moeten de kerstboom op de ophaaldag op de plek plaatsen waar ze ook de groene GFT-container neerzetten om te laten legen. Bij voorkeur op een parkeervak dichtbij de groene bakken. De boom wordt opgehaald op de dag dat ook de groene GFT-container wordt geleegd. Die datum is te vinden in de Afvalkalender of in mijnafvalwijzer.nl

Bij appartementen of flats kan de kerstboom bij de dichtstbijzijnde ondergrondse restafvalcontainer gelegd worden. De gemeente roept op om de kerstboom niet op de plaats van de container maar op een parkeervak bij de container neer te leggen. Dit kan vanaf maandag 2 januari tot en met vrijdag 13 januari.

Wie eerder dan 2 januari van zijn of haar kerstboom af wil, kan deze tijdens openingstijden ook afgeven bij het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer (Grutterij 26). Het Afvalbrengstation is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Kunstbomen kunnen afgeven worden bij De Boem op het Afvalbrengstation.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie