Onthulling van de brievenbus voor Hemelpost tijdens Lichtjesavond op Zorgvlied.
Onthulling van de brievenbus voor Hemelpost tijdens Lichtjesavond op Zorgvlied. Elisabeth Beelaerts

Brievenbus voor ‘hemelpost’ op Zorgvlied onthuld tijdens Lichtjesnacht

27 december 2022 om 09:43 Overig

AMSTELVEEN Op vrijdag 23 december vond voor de 20ste keer de traditionele Lichtjesavond plaats op gedenkpark Zorgvlied. De begraafplaats is dan sfeervol verlicht met vuurkorven en fakkels. Deze editie was extra speciaal, omdat een bijzondere brievenbus in gebruik werd genomen in aanwezigheid van burgemeester Tjapko Poppens.


De brievenbus is bedoeld voor Hemelpost. Nabestaanden kunnen via deze speciale 100 jaar oude brievenbus een brief, tekening of gedicht symbolisch naar de hemel sturen. Marion Weij uit Aalsmeer bracht het idee van Hemelpost onder de aandacht bij Zorgvlied. In Nederland staat al op verschillende plekken een brievenbus voor Hemelpost. Een bericht aan een dierbare kan helpen bij rouwverwerking. Voor kinderen kan een tekening in de brievenbus doen bijvoorbeeld aanleiding zijn om te praten over het verlies.

GROEIPAPIER De brieven of tekeningen worden gemaakt op groeipapier dat vervolgens wordt geplant in de pluktuin van Zorgvlied. Zo komen dierbare herinneringen letterlijk tot bloei. Deze bloemen kunnen weer geplukt worden om bij een graf of gedenkplaats te leggen. Het groeipapier is kosteloos verkrijgbaar in de witte kantoorvilla op Zorgvlied.


Ook dit jaar kwamen veel mensen naar de Lichtjesavond om dierbaren te herdenken, samen te zijn en naar muziek te luisteren.

Ook op begraafplaats Aalsmeer wordt een Hemelpost-brievenbus geplaatst.



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie