Kraampje met leden van de Radboudgroep tijdens een eerdere Oliebollenactie in winkelcentrum Westwijk.
Kraampje met leden van de Radboudgroep tijdens een eerdere Oliebollenactie in winkelcentrum Westwijk. Radboudgroep

Scouting Radboudgroep houdt weer oliebollenactie in winkelcentra Amstelveen

26 december 2022 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN Scouting Radboudgroep houdt op vrijdag 30 en zaterdag 31 december de jaarlijks terugkerende Oliebollenactie. Tijdens deze actie verkopen de leden van de Radboudgroep oliebollen en appelbeignets op verschillende locaties verspreid door Amstelveen. De opbrengst komt ten goede aan onderhoud van de boten en het clubhuis en aan activiteiten voor de leden van de scoutinggroep.

Tijdens de laatste twee dagen van het jaar is de Radboudgroep weer met oliebollenkramen in heel Amstelveen te vinden. In deze kraampjes, die door de jeugdleden worden bemand, worden zowel oliebollen als appelbeignets verkocht. De kraampjes staan in de winkelcentra in Middenhoven, Westwijk, Waardhuizen, Kostverlorenhof, op het Stadsplein en aan de Amsterdamseweg ter hoogte van Elektronicawinkel Stevab.

SPELLETJES IN CLUBHUIS Voor de waterscouts van de Radboudgroep is het een actie waar ze het hele jaar naar uit kijken. Na elk verkoopuur worden de leden afgelost door een ander groepje en gaan ze terug naar het clubhuis, waar ze in een gezellige sfeer even kunnen uitrusten. Er wordt getafeltennist, gesjoeld, films gekeken of even opgewarmd bij het kampvuur onder het genot van een glas warme chocolademelk. “Ik ga dit jaar voor het vierde jaar verkopen en vind het altijd super leuk om te doen. Bij de kraampjes kom ik altijd veel mensen tegen en op het clubhuis spelen we leuke spelletjes en is het heel gezellig,” vertelt Hidde Vellenga, zeeverkenner bij de Radboudgroep.

ACTIVITEITEN EN ONDERHOUD De opbrengsten van de Oliebollenactie komen ten goede van de Radboudgroep en worden onder meer gebruikt voor het organiseren van leuke activiteiten voor de leden, zoals een zomerkamp of bezoek aan de Jaap Edenbaan. Daarnaast wordt het opgehaalde geld goed gebruikt voor bijvoorbeeld het onderhoud van de boten van de groep, en voor het onderhoud van het clubhuis. Met een deel van de eerdere opbrengst is bijvoorbeeld duurzame verlichting en een zuinigere boiler geïnstalleerd.

GEZELLIGE JAARAFSLUITING “De Oliebollenactie is voor ons een leuke en gezellige manier om samen het jaar mee af te sluiten. De jeugdleden hebben een fantastische twee dagen, en de opbrengsten helpen ons om de groep te onderhouden en leuke dingen te doen samen met onze scouts,” zegt Joost Erkens, van de Oliebollencommissie bij de Radboudgroep. 

De kraampjes zijn op 30 en 31 december geopend van 9.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur. Voor vijf euro per zak worden de oliebollen en appelbeignets aangeboden. Sinds vorig jaar is het ook mogelijk om via een QR-code digitaal te betalen aan de kraampjes. Daarnaast is er een mogelijkheid om een klein bedrag te doneren aan de groep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie