Karel Vlieger, voorzitter van GroenLinks-afdeling Amstelveen/Ouder-Amstel.
Karel Vlieger, voorzitter van GroenLinks-afdeling Amstelveen/Ouder-Amstel. Eigen foto

GroenLinks zoekt Amstelveners die lintje verdienen voor inzet voor medemens

20 december 2022 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN GroenLinks Amstelveen gaat een lintje uitreiken aan twee Amstelveners die zich in 2022 het meest heeft ingezet voor haar of zijn medemens. “Om te bepalen wie dat Groen Lintje krijgt, hebben we de hulp van alle Amstelveners bij nodig,” zegt Karel Vlieger, afdelingsvoorzitter van GroenLinks. De partij roept alle inwoners op om hun kandidaat te nomineren. “We zoeken Amstelveners die het hart op de juiste plaats hebben. Mensen die zich in stilte inzetten voor de medemens, in hun eigen omgeving of in de Amstelveense natuur. Mensen die bijdragen aan een groener en socialer Amstelveen.” Uit de genomineerden kiest een jury een winnaar.

“We gaan het Groen Lintje uitreiken aan twee mensen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden,: vertelt Vlieger. “Eén lintje wordt uitgereikt in het sociale domein, één in het groene domein, zoals dat heet.’ De mensen die onderscheiden worden, krijgen hun onderscheiding op de Nieuwjaarsborrel van GroenLinks. Ze krijgen daarbij een prijsbedrag dat hun werk ondersteunt.

STEUNPILAAR “Ik wil niet al te veel sturen, maar we denken bijvoorbeeld aan mensen die boodschappen doen voor de buren die slecht ter been zijn, mensen die wekelijks zwerfvuil opruimen, mensen die de eenzamen in de samenleving gezelschap bieden of mensen die Amstelveen in hun straat groener maken. Deze mensen zijn een steunpilaar voor hun omgeving en doen het om niet. Ze verdienen een bedankje, en zo is ons Groene Lintje bedoeld,” aldus Vlieger. 

Hij wijst erop dat GroenLinks in andere gemeenten ook groene lintjes uitreikt, bijvoorbeeld voor iemand die materialen hergebruikte, iemand die een natuurfilm maakte over zijn eigen stad en iemand die een nieuw type zonnecellen ontwikkelde.

Inwoners kunnen tot 9 januari 2023 hun kandidaat nomineren. Daarna gaat een onafhankelijke jury aan het werk. Tijdens de nieuwjaarsborrel van GroenLinks worden de twee Groene Lintjes uitgereikt. De nieuwjaarsborrel vindt op zondag 22 januari vanaf 16.00 uur plaats in ANNA Amstelveen.

VOORDRACHTEN Voordrachten kunnen per mail gestuurd worden naar groenlinksamstlvn@gmail.com. Daarbij moeten de contactgegevens van de kandidaat, de reden voor nominering en de eigen contactgegevens vermeld worden. Meer informatie op amstelveen.groenlinks.nl/nieuws. Daar staat ook het volledige reglement.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie