Het Stadsplein.
Het Stadsplein. Gemeente Amstelveen

Bijna 200 ideeën ingediend voor verbetering van Stadshart Amstelveen

16 december 2022 om 10:51 Overig Stadshart Amstelveen

AMSTELVEEN De oproep die de gemeente begin dit jaar aan inwoners deed om ideeën aan te dragen voor verbetering van Stadshart Amstelveen heeft bijna 200 ideeën opgeleverd. De meest genoemde onderwerpen waren meer groen, meer diversiteit in winkels en horeca, meer speelplekken voor kinderen en meer fietsenstallingen. De suggesties konden online ingediend worden via het participatieplatform Denk Mee Amstelveen. De gemeente neemt zet mee in de plannen die voor het gebied worden ontwikkeld. Afgelopen week gingen de wethouders Floor Gordon (Stadshart) en Adam Elzakalai (Economische Zaken) met verschillende partijen in het Stadshart in gesprek over de toekomst van het Stadshart. 

Volgens wethouder Floor Gordon is het ‘nu of nooit’ met het Stadshart. “Daarom hebben we als gemeente in de begroting voor volgend jaar geld gereserveerd voor de inrichting van de openbare buitenruimte. Zodat we zelf aan het roer staan bij de opwaardering van met name het Stadsplein en de Rembrandtweg en niet meer afhankelijk zijn van ontwikkelingen van derden.”

De wethouders voerden i de afgelopen week gesprekken met ondernemers Marco Mulders en Hans de Groot, Unibail-Rodamco-Westfield, belangenvereniging Meanderbewoners, de storemanager van de Bijenkorf en verschillende horeca-ondernemers. Onderwerpen waren onder andere verbeterpunten in het gebied, de oplopende leegstand, de hoge huren en het belang van het Stadshart voor Amstelveen.

In het nieuwe jaar staan er onder andere bezoeken op de planning aan de ondernemers van de Rembrandtweg, bewoners van het Buitenplein, Sandbergplein, Oostwand en de Schildersbuurt en de ondernemers op de markt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie