Burgemeester Tjapko Poppens overhandigt de kerstattentie aan Sofia Lukyanchuk die sinds maart verschillende vluchtelingen opving.
Burgemeester Tjapko Poppens overhandigt de kerstattentie aan Sofia Lukyanchuk die sinds maart verschillende vluchtelingen opving. Gemeente Amstelveen

Kerstattentie voor gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen in Amstelveen

15 december 2022 om 17:30 Overig

AMSTELVEEN Gastgezinnen in Amstelveen die vluchtelingen uit Oekraïne hebben opgevangen, krijgen deze week een kerstattentie van de gemeente. In Amstelveen worden ongeveer 250 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen bij gastgezinnen. In aantal gevallen gaat het om familie maar er waren ook mensen die hun huis aanboden, omdat zij mensen in nood wilden helpen. Het gemeentebestuur is deze gastvrije Amstelveners zeer erkentelijk. 

‘Het samenleven met elkaar kent mooie momenten, maar is niet altijd makkelijk, zeker nu het langer duurt. Het vraagt veel van de flexibiliteit van zowel het gastgezin als de gasten,’ aldus de gemeente. Zo ook van de Oekraïense Sofia Lukyanchuk die sinds maart verschillende mensen in haar woning opving, deels familie, deels onbekenden. Het was volgens Sofia soms passen en meten met slaapplaatsen. Burgemeester Tjapko Poppens overhandigde Sofia namens het gemeentebestuur een attentie voor de kerst als blijk van waardering. Bij alle andere gastvrije Amstelveners wordt deze attentie deze week ook afgeleverd.

Gastgezinnen kunnen voor vragen of advies altijd contact op kunnen nemen met de gemeente via oekraine@amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie