Van de schaatsbaan werd in een vorstperiode in 2018 druk gebruik gemaakt.
Van de schaatsbaan werd in een vorstperiode in 2018 druk gebruik gemaakt. Naomi Heidinga

Geen ijsbaan op het terrein bij raadhuis vanwege technisch probleem

14 december 2022 om 11:32 Overig

AMSTELVEEN Ondanks de huidige korte vorstperiode zit schaatsen op de landijsbaan bij het raadhuis niet in. Schaatsvereniging De Poelster meldt op haar website dat dit komt door een technisch probleem, waardoor het terrein onvoldoende onder water gezet kan worden.

Eerder gaf Poelster-voorzitter Jan Bolt in een interview aan dat ijsbaan ook kampt met een ongelijke bodem. Aan de oostkant is de baan ondiep, maar aan de westkant dieper, waardoor het ijs daar na een korte vorstperiode minder betrouwbaar is. Er wordt gewerkt aan plannen voor verbetering van de baan.

De Poelster geeft aan dat op andere plekken mogelijk wel kortstondig veilig ijs kan ontstaan. ‘Misschien wordt het nog wat. De voorspellingen geven aan dat het kielekiele zal worden, en het toeval zal een grote rol spelen. De temperaturen verschillen nogal van plaats tot plaats. Zit je toevallig in een koudezone, dan lukt het wel.’

De Ouderkerkse schaatsvereniging De Amstelbocht heeft vanwege het vriesweer deze week wel haar landijsbaan weer onder water gezet. Als de vorst doorzet is er goede hoop dat daar eind van de week geschaatst kan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie