Naden en kieren worden dichtgemaakt met tochtband.
Naden en kieren worden dichtgemaakt met tochtband. Gemeente Amstelveen

Gratis Energiefixer helpt lage inkomens om energiekosten te verlagen

14 december 2022 om 09:36 Overig

AMSTELVEEN Inwoners van Amstelveen die recht hebben op de energietoeslag van 1.300 euro en inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen kosteloos een Energiefixer aanvragen. De Energiefixers voeren energiebesparende maatregelen uit die de energierekening direct verlagen. Ook de materialen die ze meenemen, zoals ledlampen en isolatiemateriaal voor de leidingen, zijn gratis. De gemeente helpt hiermee inwoners om de energiekosten te verlagen.

 “Nu het zo koud is stijgt het energieverbruik en wordt het belang van energiebesparing nog groter.,”zegt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid). “De energiekosten kun je met een aantal eenvoudige maatregelen verlagen. Ruim 20 procent van het gasverbruik gaat bijvoorbeeld op aan warm water voor de badkamer en keuken. Een waterbesparende douchekop, leidingisolatie en het ontluchten van de radiatoren dragen bij aan het verlagen van dat verbruik.”

“Wij horen vaak van inwoners dat ze erg verrast zijn over alle mogelijkheden om te besparen,” vertelt Nikki van der Zwet Slotenmaker, Energiefixer. “Vaak zetten ze de verwarming al lager en douchen ze al korter, maar er kan nog zoveel meer. Wij delen energiebesparende tips tijdens het bezoek en dat motiveert om zelf ook aan de slag te gaan.”

De energiefixer komt op afspraak langs bij de woning met energiebesparende maatregelen ter waarde van 100 euro. Tijdens het huisbezoek wordt er, als het nodig is, het volgende aangepakt:
- Het installeren van energiezuinige ledlampen
- Het aanbrengen van tochtstrips
- Het plaatsen van radiatorfolie
- Het plaatsen van een radiatorventilator
- Het isoleren van leidingen
- Het plaatsen van een waterbesparende douchekop
- Het ontluchten van radiatoren
- Advies over uw stookgedrag om energie te besparen.

AANVRAGEN Inwoners die de energietoeslag hebben ontvangen en inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen een Energiefixer aanvragen via regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Aanvragen kan eenmalig. De gemeente roept belangstellenden op om dit snel te doen want het aanbod geldt zolang de voorraad strekt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie