Ateliers 2005 aan de van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen
Ateliers 2005 aan de van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen Refkele Steemers

Lichtprojectie in pui van Ateliers 2005

7 december 2022 om 11:30 Overig Deel je nieuws

Flowers of people - lichtprojectie in pui van Ateliers 2005

15 december 2022– 15 januari 2023: elke avond van 17.00 tot 22.00 uur

Een productie van STIP x Beeldjutters

kunst en cultuur STIP. en Beeldjutters presenteren ‘Flowers of people’. Een lichtprojectie in de grote raampartij van Ateliers 2005 op de van Weerden Poelmanlaan. ‘Flowers of people’ is locatie specifiek werk dat gaat over verbinding. Groot geprojecteerd zijn er silhouetten van mensen te zien die zich en dansant voortbewegen. Het werk is voor iedereen buiten bij Ateliers 2005 te bekijken.

De silhouetten van de projectie bloeien op, oftewel ‘Flowers of People’. Dit werk gaat over mensen die samen zijn en er voor elkaar zijn. Het is te zien door de projecties van meerdere mensen die elkaar aanraken en voorzien van warmte, aandacht of energie.

We leven in een wereld waar mensen verbinding zoeken met elkaar en iedereen verdeeld is en op een eigen eilandje lijkt te leven. Met de installatie geven we een vorm van verbondenheid weer waarin we zien hoe we samen kunnen zijn. Het werk gaat ook over hoe we met elkaar, de natuur en de wereld omgaan. Bezoekers worden erin uitgedaagd om te vertragen, de verbeeldingskracht in te zetten en verbindingen te leggen met elkaar in hun eigen leefomgeving.

Het maken van lichtkunstprojecten in het raamwerk van Ateliers 2005 is twee jaar geleden ontstaan tijdens Corona om iets te doen voor de buurtbewoners, een lichtpunt in donkere dagen. In tijde dat er mensen niet binnen samen mochten komen. Hieruit zijn inmiddels twee achtereenvolgende jaren lichtkunstprojecten gemaakt in de pui van het ateliergebouw.

De lichtkunst wordt geopend door Herbert Raat op donderdag 15 december om 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie