Afbeelding
Archief

Politie Amstelveen treft ruitentikker aan in onderbroek van verdachte

28 november 2022 om 20:00 Overig

AMSTELVEEN Bij de controle van een verdacht voertuig met drie inzittenden in Amstelveen heeft de politie op 23 november inbrekerswerktuig in beslag genomen. De jongeman die deze spullen bij zich droeg, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tijdens het vervoer bewoog hij wat onrustig op de achterbank. Op het politiebureau werd duidelijk waarom. Tijdens een insluitingsfouillering bleek hij een ruitentikker in zijn onderbroek te hebben.

De huurauto werd rond 23.00 uur gecontroleerd. De drie inzittenden van deze auto stonden niet op het huurcontract en waren ‘behoorlijk bekend’ in de politiesystemen. Ook woonden zij in het midden van het land en konden ze niet goed uitleggen waarom ze in Amstelveen waren. Zij werden hierop gefouilleerd en bij een passagier trof de politie een schroevendraaier aan tussen zijn broeksband en onderbroek. Ook had hij ‘werkhandschoentjes’ in zijn jaszak. Deze schroevendraaier, in combinatie met de handschoentjes, werden door de politie aangemerkt als inbrekerswerktuig. Daarop werd de jongeman aangehouden. Op het bureau werd dus ook nog de ruitentikker ontdekt.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor de overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening die het bezit van inbrekerswerktuig verbiedt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie