Afbeelding
Naomi Heidinga

Eerste Amstelveense KWIEK-route feestelijk geopend in Westwijk

28 november 2022 om 12:52 Overig

AMSTELVEEN Bij het basketbalveld aan de Augustina de Witlaan in Westwijk is donderdag 24 november de KWIEK-route geopend. In de wijk is een route uitgezet, waarbij je met behulp van het straatmeubilair kracht, balans en uithoudingsvermogen oefent. Op stoeptegels is te zien welke oefening daarvoor gedaan moeten worden. 

OPENING De opening werd verricht door de Jacobien van Rijn locatiemanager van het dagcentrum Ons TweedeThuis, Elena Nabatova van Participe Amstelland, Sytske Tjeerdema van de gemeente Amstelveen, een bezoeker van het dagcentrum en een buurtbewoner. Ze trokken een doek van het informatiebord waarop de route is aangegeven. De route en oefeningen werden vervolgens direct uitgeprobeerd onder leiding van buurtsportcoach Sebastiaan Huijsmans. Een uitdaging met zo’n grote groep, maar het enthousiasme was er niet minder om.

BEWEEGROUTE De KWIEK-route in Westwijk is een beweegroute van 1.330 meter lang, waarin 16 oefeningen zijn uitgezet. Er komen geen speciale toestellen of hindernissen aan te pas in deze beweegroute, maar er wordt gebruik gemaakt van straatmeubilair dat er al is. Op de ene plek is de oefening bijvoorbeeld lopen over een rechte lijn, ergens anders juist slalommend tussen paaltjes door. Om de conditie te verbeteren is snelwandelen of boksen mogelijk. De coördinatie wordt getest door het aantikken van stippen. KWIEK-routes zijn door heel Nederland te vinden. De route in Westwijk is de eerste in Amstelveen.


De KWIEK-route wordt meteen uitgeprobeerd. Foto: Naomi Heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie