Afbeelding
Pixabay

Mediafonds Amstelveen biedt steun aan zes lokale journalistieke projecten

18 november 2022 om 10:58 Overig

AMSTELVEEN De Mediaraad Amstelveen steunt zes lokale journalistieke projecten in de najaarsronde van 2022. In totaal kwamen er dit keer dertien aanvragen binnen over uiteenlopende onderwerpen. De toegekende projecten zijn volgens de Mediaraad allemaal van groot maatschappelijk belang en dragen bij aan de journalistieke ontwikkeling in Amstelveen.Met de toekenning is een totaal bedrag gemoeid van 66.520 euro.

De onafhankelijke Mediaraad Amstelveen is blij met het grote aantal aanvragen dat tijdens de najaarsronde voor het Mediafonds is binnengekomen. Ook over de kwaliteit van de aanvragen is de raad te spreken. ‘De zes toegekende projecten dragen bij aan het publieke debat en leveren een bijdrage aan het versterken van de journalistieke cultuur in Amstelveen,” aldus de Mediaraad.

DIVERS VAN AARD De projectaanvragen tijdens deze tweede financieringsronde van het jaar zijn zeer divers van aard en onderwerpkeuze. Ze hebben met elkaar gemeen dat het om onderwerpen gaat die van groot belang zijn voor Amstelveen en de Amstelveense bevolking. Daarmee dragen zij ook bij aan de versterking van de journalistiek. 

“Bij de toekenning van projecten kijken we als Mediaraad zowel naar kwalitatief goede journalistieke verhalen als de mogelijkheid om journalistiek talent verder te helpen ontwikkelen. Voor beide doelstellingen zien wij goede kansen bij de toegekende projecten,” zegt voorzitter Meindert Schut.

NIEUW LID GEZOCHT De onafhankelijke Mediaraad Amstelveen is ook op zoek naar een nieuw lid. Monda Heshusius is eerder dit jaar gestopt als voorzitter en als lid van de raad. “Zij heeft fantastisch werk verricht bij het op poten zetten van de Mediaraad. Nu zij afscheid heeft genomen, zijn we opzoek naar nieuw bloed”, aldus Meindert Schut. 

De Mediaraad zoekt iemand met grote interesse in de lokale media en een sterke binding met Amstelveen. Later deze maand zal de vacature uitgezet worden.De Mediaraad Amstelveen is in 2020 geïnstalleerd en bepaalt welke journalistieke projecten met geld uit het Amstelveens Mediafonds worden gefinancierd. Met dit fonds wil de gemeente Amstelveen de lokale journalistiek stimuleren. Voor meer informatie: mediaraadamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie