Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Staking treft ook deel leerlingenvervoer in Amstelveen

17 november 2022 om 17:13 Overig

AMSTELVEEN Werknemers in het leerlingen- en zorgvervoer gaan met ingang van vrijdag 18 november staken om een betere cao te krijgen. Het gaat om estafettestakingen. Vakbonden CNV en FNV willen onder meer een hoger loon en ook een betere regeling bij ziekte. Met oog op de impact voor de kwetsbare groep passagiers hebben de bonden de stakingen in eerste instantie beperkt tot vier bedrijven. In Amstelveen heeft dat, afhankelijk van de stakingsbereidheid, gevolgen voor het leerlingenvervoer dat verzorgd wordt door Munckhof. Dat is een van de drie leerlingenvervoerders in de gemeente.

Munckhof vervoert in Amstelveen 61 leerlingen naar de school voor speciaal basisonderwijs De Bloeiwijzer en naar de speciale school voor basisonderwijs De Dolfijn. Dat meldt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. Volgens het college heeft de vervoerder betreffende ouders en verzorgers inmiddels geïnformeerd, overeenkomstig de afspraken die de vakbonden en de vervoersbedrijevn hierover hebben gemaakt.

Het college stelt dat het beseft dat de staking uiterst vervelend is voor betreffende leerlingen en hun ouders en verzorgers. ‘Ouders moeten op zoek naar andere oplossingen, waardoor zij mogelijk in de knel komen met hun werk. Ook voor de kinderen geeft het onrust.’ B en W spreken de hoop uit dat de staking beperkt blijft tot morgen en dat de onderhandelende partijen op korte termijn overeenstemming bereiken over een nieuwe CAO.

Volgens het college heeft de stakingsoproep met de kennis van nu vooralsnog geen gevolgen voor het leerlingenvervoer dat in Amstelveen verzorgd wordt door de twee andere vervoerders (Willemsen-de Koning en Van Driel). Ook heeft de oproep geen gevolgen voor het WMO-vervoer dat wordt uitgevoerd door RMC.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie