Wethouder Herbert Raat en Ben Westendorp van Veilig Verkeer Nederland op de rotonde Beneluxbaan/Zonnestein.
Wethouder Herbert Raat en Ben Westendorp van Veilig Verkeer Nederland op de rotonde Beneluxbaan/Zonnestein. Gemeente Amstelveen

Opnieuw inspectie van schoolroutes op verkeersveiligheid

14 november 2022 om 15:44 Overig

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat (Verkeer) heeft vanmorgen opnieuw een schoolroute op verkeersveiligheid geïnspecteerd met Ben Westendorp van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Een maand geleden gebeurde dat al in Westwijk. Dit keer werd onder meer de route naar de Michiel de Ruyterschool in Randwijck en de rotondes op de Beneluxbaan bekeken. 

Daar werd onder meer bekeken of er nog meer aanpassingen nodig zijn om het zicht voor autobestuurders op het fietspad te verbeteren. Een deel van de glazen beplating langs de toeritten van de rotonde is al vervangen door hekwerken met spijlen. Dan hebben weggebruikers minder last van eventueel beslagen glas of regendruppels, die het zicht op het langzaam verkeer wegnemen. De wethouder kondigt aan dat hij een vinger aan de pols zal houden of ook op andere delen aanpassingen nodig zijn.

In totaal inspecteren de gemeente en Veilig Verkeer Nederland vier routes in Amstelveen die scholieren afleggen als zij van en naar school gaan. Dat gebeurt onder meer aan de hand van de reacties die binnenkwamen na een oproep van wethouder Herbert Raat (Verkeer) aan ouders en leerlingen om knelpunten op schoolroutes te melden.

Bij de inspectie van de rotondes viel Herbert Raat ook op hoe weinig groen sommige rotondes in Amstelveen zijn. "Het is een beetje Oost-Europees," aldus Raat. Hij heeft deze constatering doorgegeven aan zijn college-wethouder Floor Gordon (Groen).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie