Afbeelding
Pixabay

Gemeenteraad Amstelveen geeft fiat voor proef met schoollunches

14 november 2022 om 10:24 Overig

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft woensdag een D66-motie aangenomen waarin gepleit wordt voor gezonde schoollunches voor leerlingen. Dit moet gebeuren in de vorm van een proefproject om te onderzoeken of dit idee werkt. 

Als gevolg van de inflatie en de energiecrisis gaan steeds vaker kinderen zonder te hebben ontbeten naar school of krijgen ze geen lunchpakket van huis mee. “Waar je wieg staat mag niet bepalend zijn voor je kansen in het leven,” zei D66-fractieleider Harmen van der Steenhoven. “Het is belangrijk dat een kind voldoende beweegt en genoeg gezonde voeding binnenkrijgt. De gevolgen van niet voldoende en ongezond eten zijn groot.”

Wethouder Floor Gordon noemde de situatie van deze kinderen ‘heel schrijnend’. Ze gaf wel aan dat de oorzaak niet bij de scholen ligt. “Er gaat iets mis in de betrokken gezinnen,” zei ze. “Scholen kunnen dit probleem dan ook niet oplossen. Goed onderwijs is daar de eerste prioriteit. Er zijn ook vragen bij de praktische uitvoerbaarheid. Sommige scholen staan te trappelen, andere zien het niet zitten.”

De wethouder wilde wel een proefproject starten en daarnaast onderzoek doen naar de oorzaken. Een oplossing ziet zij vooral in een combinatie met het gemeentelijke minimabeleid. De motie werd met 34 stemmen voor en drie tegen aangenomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie