Wethouder Raat bezocht het complex van DHV nadat daar op 31 mei een tribune was ingestort waarop leerlingen van het KKC zaten.
Wethouder Raat bezocht het complex van DHV nadat daar op 31 mei een tribune was ingestort waarop leerlingen van het KKC zaten. Gemeente Amstelveen

Geen extra maatregelen na onderzoek veiligheid sporttribunes Amstelveen

10 november 2022 om 16:09 Overig

AMSTELVEEN Het onderzoek dat in Amstelveen is uitgevoerd naar de staat van onderhoud van speeltoestellen en tribunes op de gemeentelijke sportterreinen, geeft geen aanleiding tot extra maatregelen. Uit de inventarisatie blijkt dat de sportverenigingen de tribunes en speeltoestellen zelf onderhouden en wekelijks inspecteren. Ook worden verouderde speeltoestellen vervangen. 

De inventarisatie is in opdracht van de gemeente uitgevoerd door AmstelveenSport. Dat gebeurde naar aanleiding van het instorten van een tribune bij honk- en softbalvereniging DVH op 31 mei. Op dat moment zaten er zo’n zestig leerlingen van het Keizer Karel College op deze tribune ter voorbereiding op hun gymles. Zes leerlingen raakten bij het instorten van de constructie lichtgewond. Het bestuur van de Honk- en softbalvereniging DVH heeft naar aanleiding van het incident alle tribunes op het sportterrein verwijderd.

Het door AmstelveenSport uitgevoerde onderzoek bij sportverenigingen in Amstelveen geeft volgens het college geen aanleiding tot aanvullende maatregelen. Wel geven B en W AmstelveenSport de opdracht om de vinger aan de pols te houden en elke twee jaar een stand van zaken op te vragen bij de sportverenigingen die gebruik maken van de gemeentelijke sportterreinen. Het college heeft er met deze aanpak vertrouwen in dat de inwoners van Amstelveen op een vellige manier kunnen sporten en bewegen op de betreffende terreinen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie