Ets 'ontmoeten' van Karin Nat
Ets 'ontmoeten' van Karin Nat Karin Nat

Grafisch atelier SAKB Lokaal

4 november 2022 om 11:23 Overig Deel je nieuws

Weinig mensen weten dat in het gebouw van SAKB KunstLokaal  aan de Ouderkerkerlaan 15 een compleet grafisch atelier ingericht is. Het is een ruimte aan de achterkant van het gebouw. Je kunt hier etsen of linosnedes maken. In het kader van de landelijke manifestatie Grafiek2022 biedt het grafisch atelier in november speciale workshops aan. Ook is er een tentoonstelling van grafisch werk te zien.

Overal in het land worden workshops, tentoonstellingen, open ateliers en andere activiteiten op het gebied van grafiek georganiseerd. Kunstenaars, musea, galeries, werkplaatsen en kunstcentra doen mee. Het thema dit jaar is ‘Ontmoeten’.

Expositie ‘Ontmoeten’

In SAKB KunstLokaal is in de hele maand november de tentoonstelling ‘Ontmoeten’ te zien. In de gang van het hoofdgebouw hangt grafisch werk van deelnemers aan de open ateliers grafische technieken. De tentoonstelling is gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Workshops grafische technieken

Je kunt ook zelf een ets, foto-ets, een hoogdruk met diverse materialen of een linosnede komen maken tijdens een van de workshops die op de zondagen in november gegeven worden.

Een ets maken is een spannend proces. Tijdens de workshop etsen zal er gewerkt worden met de droge naald techniek. Met een speciale pen kras je je tekening in de etsplaat. Als dat gelukt is, volgt het afdrukken op nat papier onder de pers. Het is best spannend om het resultaat te zien. Je kunt daarna nog veel nuances en veranderingen aanbrengen voor volgende afdrukken. Er wordt ook een workshop gegeven waarin je met foto-etsen aan de slag kunt.

Een linosnede maken is een hoogdruktechniek. Dat is eenvoudiger, al moet je wel enige behendigheid ontwikkelen om in het linoleum te gutsen. Het werken met linoleum biedt andere mogelijkheden dan het werken met een etsplaat. Naast het maken van een linosnede zijn er ook andere hoogdruktechnieken met diverse materialen die je kunt uitproberen in een workshop.

De workshops grafische technieken vinden plaats op 6, 13, 20 en 27 november:

Zondag 6 november van 14-16 uur : etsen door Brigit Hamer en Tineke Coucke

Zondag 13 november van 14-16 uur: hoogdruktechnieken met diverse materialen door Brigit Hamer

Zondag 20 november van 14-16 uur: linosnede door Brigitta Sueters

Zondag 27 november van 14-16 uur: foto-etsen door Cees Bruin

De kosten van een workshop zijn : volwassenen € 5,- , kinderen € 2,50. Koffie, thee en limonade zijn

inbegrepen. Graag van te voren opgeven bij Tineke Coucke via grafiek2022@sakb.nl

Zie ook: sakb.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie