Het ontwerp 'De Bal' van Cindy Bakker.
Het ontwerp 'De Bal' van Cindy Bakker. Gemeente Amstelveen

Ontwerp kunstwerk ‘De Bal’ krijgt meeste stemmen voor plaatsing in park Middenhoven

3 november 2022 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Het ontwerp voor het kunstwerk ‘De Bal’ van kunstenaar Cindy Bakker heeft veruit de meeste stemmen gekregen bij verkiezingen op het online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl. De kunstenaar gaat het schetsontwerp voor het kunstwerk nu verder uitwerken. Het kunstwerk krijgt een plek in wijkpark Middenhoven en de onthulling moet in het voorjaar van 2023 plaats gaan vinden.

Inwoners van Amstelveen konden uit twee ontwerpen kiezen voor een kindvriendelijk kunstwerk dat in wijkpark Middenhoven moet komen. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) had kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken. ‘De Bal’ kreeg 72 stemmen, terwijl het andere ontwerp ‘Het Spel’ bleef steken op 37 stemmen.

(Tekst gaat door onder de foto) 
Het ontwerp ‘Het Spel’ van Cindy Bakker. -

De gemeente streeft ernaar om in alle wijken beeldende kunstwerken te plaatsen die een toevoeging zijn voor de buurt. De gemeenteraad heeft in 2019 geld beschikbaar gesteld voor het realiseren van functionele, voor kinderen aansprekende, kunst in de wijken. Een daarvan komt in het wijkpark Middenhoven.

KLEURRIJK Kunstenaar Cindy Bakker laat zich inspireren door alledaagse kleurrijke objecten en vormen, zoals verkeersborden, oranje pvc-buizen op bouwterreinen of groene prullenbakken. Ze gebruikt deze objecten - vaak sterk uitvergroot - in haar werk en zet ze lukraak neer, alsof kinderen ermee hebben gespeeld. Ze heeft ook de Kinderraad om advies gevraagd over het kunstwerk. Die gaf aan dat een kunstwerk kleurrijk en verrassend moest zijn. En dat het belangrijk is dat je er iets in herkent, maar dat er ook ruimte is om er zelf invulling of betekenis aan te geven. Ook heeft Cindy Bakker aan landschapsarchitecten en adviseurs over de openbare ruimte gevraagd mee te denken over ontwerpen die tot de verbeelding spreken en een mooie toevoeging zijn voor het wijkpark.

Het kunstwerk ‘De Bal’ is een ode aan de rol die de bal in ons dagelijks leven speelt.  Door te spelen met schaal en grootte wil Cindy verwondering bij jong en oud creëren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie