Emo de Medeiros, Surtenture #4 (… and the Dreams of Thunder Permeate the String of Inflections), 2015, Zinsou Collection, courtesy of the artist c/o Pictoright 2022
Emo de Medeiros, Surtenture #4 (… and the Dreams of Thunder Permeate the String of Inflections), 2015, Zinsou Collection, courtesy of the artist c/o Pictoright 2022 Zinsou Collection, courtesy of the artist c/o Pictoright 2022

Opening nieuwe tentoonstelling Kosmogonie. Zinsou, een Afrikaanse kunstcollectie

27 september 2022 om 16:46 Overig Deel je nieuws

Op 6 oktober organiseert het Cobra Museum voor Moderne Kunst een feestelijke opening voor de tentoonstelling Kosmogonie. Zinsou, een Afrikaanse kunstcollectie.   

Talkshow, 17.00 uur

De dag trapt af met een tafelgesprek in samenwerking met debatcentrum De Balie, waarin Marie-Cécile Zinsou (Zinsou Fondation), John Leerdam (Black Achievement Month), Alex Andounsa (PlanFutur) en Stefan van Raay (Cobra Museum) in gesprek gaan over de tentoonstelling en de totstandkoming van de Zinsou collectie, met moderator Rokhaya Seck.  

Dansfeest, 20.00 uur

Aansluitend is er een feest in het museum, met muziek door AfroLosjes, Kimberlee Ramirez en DJ Washington. Deze exclusieve avond brengt een brede selectie aan muziek met Afrikaanse invloeden. 

Kosmogonie. Zinsou, een Afrikaanse kunstcollectie.

De tentoonstelling Kosmogonie. Zinsou, een Afrikaanse kunstcollectie vindt plaats in het Cobra Museum van vrijdag 7 oktober tot en met zondag 8 januari 2023. De tentoonstelling toont een selectie van 130 kunstwerken van 37 Afrikaanse kunstenaars uit de Zinsou kunstcollectie. De Zinsou collectie is ontstaan vanuit de wens om mensen buiten Afrika bewuster te maken van de bruisende hedendaagse kunstscene die overal op het Afrikaanse continent aanwezig is. Naast internationaal erkende namen als Fre´de´ric Bruly Bouabre´, Cyprien Tokoudagba, Mallick Sidibe´, Che´ri Samba en Zanele Muholi is er veel aandacht voor jonge kunstenaars, waardoor er een beeld ontstaat van de moderne invloeden die vormend zijn voor de hedendaagse Afrikaanse kunst.    

Meer informatie over de opening en kaartverkoop vind je op www.cobra-museum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie