Tréville schermers in Den Haag
Tréville schermers in Den Haag Sandra Winstanley

Tréville schermers trappen nieuwe seizoen af

25 september 2022 om 22:29 Overig Deel je nieuws

24-25 september: In binnen- en buitenland hebben maar liefst 21 schermers van Tréville afgelopen weekend aan diverse toernooien meegedaan.

12 jonge wedstrijdschermers deden mee met het Randstadtoernooi in Den Haag in de leeftijdscategorieën 15+, U14 en U12. Alle jongens en meiden hebben goed gestreden op de loper. Er is door iedereen veel geleerd en waardevolle ervaring opgedaan.

Een bijzonder mooi resultaat was er voor Brendan Willems die schermde bij de jongens U12. Hij schermde heel sterk in de poule ronde en won 4 eliminatie partijen op rij om de finale te halen. Het werd een hele spannende strijd. Brendan stond 6-3 voor, maar na de pauze wist zijn tegenstander de achterstand in te halen en de winnende treffer te maken. Toch zilver voor Brendan! Zijn eerste podium plaats!

Een ploeg van 8 oudere wedstrijdschermers is afgereisd naar Jena, Duitsland. Zij hebben meegedaan aan een zwaar toernooi, onderdeel van het Duitse kwalificatie circuit voor U20 jongens. Het Tréville team heeft een sterke indruk gemaakt.  In een sterke deelnemersveld van 150 jongens uit Duitsland, Frankrijk en Nederland hebben Thomas Dijkstra, Michael Dijkstra en Julian Haasbeek de T32 gehaald.

Schermer Lucas van de Sande heeft meegedaan bij een groot toernooi in Bucharest, Roemenië. Het niveau was erg pittig, maar wederom werd er veel ervaring opgedaan voor het komende seizoen.

Trainer Pascal Kenter bereid zich voor op een druk seizoen met vele toernooien en traningsstages in binnen- en buitenland.

Tréville is onlangs uitgeroepen tot Sport Club van het Jaar van Amstelveen. Van de jongste jeugd tot aan de veteranen wordt er bij Tréville met plezier geschermd! Kom jij ook eens schermen? Er wordt op 5 middagen en avonden per week getraind in Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam. Een proefles is mogelijk vanaf 6 jaar. Kijk op Facebook of Instagram naar Schermschool Tréville.