Afbeelding
eigen foto

Fietsterreur op de fietspaden

Overig Deel je nieuws

Op dinsdag 20 september fietste ik rustig ( met mijn normale ouderwetse zelf trap fiets) op de Willem Dreesmanweg op het fietspad richting winkelcentrum Middenhoven, toen ik door een ongeveer 14 jarige scholier op het smalle fietspad RECHTS werd ingehaald, waarop ik ten val kwam. Ik maakte hem uit voor van alles en nog wat, de adrenaline was hoog. Een mevrouw wilde me helpen, maar ik zei dat het ging. Tot ik mijn kapotte jas, broek en knieën en arm zag. Later bleek ik ook nog een gekneusde rib te hebben. De jongeman wilde zijn naam en telefoonnummer niet geven en ik kon moeilijk zijn rugzak van zijn rug rukken. Dus ik heb een foto van hem gemaakt en ga nu op zoek naar hem bij alle scholen in Amstelveen. Daarnaast heb ik aangifte bij de politie gedaan en die nam het serieus op. Ik word uitgenodigd voor aangifte op het bureau.

Dit is weer een voorbeeld van een oudere dame die met de fiets valt, maar NIET door een domme onhandige oudere op een elektrische fiets, maar door een onbesuisde jongere, die zich aan geen enkele verkeersregel houdt.

Wanneer komen er flitspalen en camera’s op de fietspaden? Op het Kazernepad word ik iedere keer ingehaald door fietsers of scooters met een hogere snelheid dan 25 km p.u. 

En welke ouders betalen die belachelijk dure dikke banden fietsen voor tieners van nog geen 13 jaar? Kan er niet een minimum leeftijd komen voor deze monsters? Op school zijn er niet genoeg plaatsen voor in de fietsenstallingen. 

advertentie
advertentie