Afbeelding
Pixabay

Zaterdag opruimdag zwerfafval in diverse wijken in Amstelveen

14 september 2022 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN De jaarlijkse World Cleanup Day vindt zaterdag 17 september plaats. Vrijwilligers kunnen ook in Amstelveen helpen door zelf zwerfafval op te ruimen of door mee te doen met de door de gemeente georganiseerde schoonmaakactie in diverse wijken. De actie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur en start op verschillende locaties in Amstelveen. Ook GroenLinks in Amstelveen roept alle inwoners op om op zaterdag 17 september zwerfvuil op te ruimen. De partij sluit zich aan bij de actie op Uilenstede, die om 10.30 uur start vanaf Sportcentrum Uilenstede.

De andere startlocaties in Amstelveen zijn; De Meent (Orion 3 in Waardhuizen/Middenhoven), Westend (Westwijkplein 3 in Westwijk_, De Bolder (Groenhof 140 in de wijk Groenelaan) Buurtkamer KKP ( Lindenlaan 75 in Keizer Karelpark, Alleman (Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 in Bankras/Kostverloren, Patriaplein (Patrimonium), Nieuw Vredeveld (Rembrandtweg 428 in Elsrijk), Villa Randwijck (Catharina van Clevepark 10 in Randwijck, Sportcentrum VU (Uilenstede 100 in Uilenstede en het Noorddamcentrum (Noorddammerweg 1 in Bovenkerk). De laatste twee schoonmaakacties in Uilenstede en Bovenkerk hebben afwijkende begintijden. Daar starten de opruimacties om respectievelijk 10.30 en 14.00 uur.

Wie tijdens de World Cleanup Day in Amstelveen mee wil doen met een georganiseerde schoonmaakactie kan zich aanmelden via: duurzaamamstelveen@gmail.com..

NUTTIG EN GEZELLIG Het is volgens Simon Lutz van GroenLinks een kwestie van fatsoenlijk gedrag om geen vuil zo maar weg te gooien. “Maar als het er dan toch ligt, is het een kwestie van fatsoenlijk gedrag om het ook op te ruimen.” GroenLinks doet daarom van harte mee aan World Cleanup Day in Uilenstede. “Het is niet alleen nuttig, het is ook gezellig. Als je komt, beloof ik je alvast een heel plezierige zaterdagochtend.”

Wie vaker in de eigen buurt zwerfafval wil opruimen, kan bij de gemeente een opruimpakket aanvragen. Meer informatie en het aanvraagformulier zijn te vinden op de pagina ‘Zwerfafval Opruimen’ op de website van de gemeente Amstelveen. 

Wie zijn of haar omgeving heel veel zwerfafval ziet, of merkt u dat er vaak zwerfafval op de stoep ligt, kan hiervan melding maken via de Fixi-website of mobiel via de Fixi-app. De app is te vinden in de App Store of Play Store.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie