Afbeelding
Pixabay

Inventarisatie van gevolgen energiecrisis voor sport en cultuur in Amstelveen

12 september 2022 om 14:14 Overig

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat (Sport en Cultuur) heeft aan de sport- en aan de cultuursector in Amstelveen gevraagd om een inventarisatie te maken van de gevolgen van de enorm gestegen energiekosten te maken voor beide sectoren. Hij heeft dat verzoek neergelegd bij Marieke Uildriks, voorzitter van het cultuur-overleg in Amstelveen en bij Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van AmstelveenSport. Raat laat weten zich grote zorgen te maken en willen daarom de feiten en cijfers over de stand van zaken op tafel hebben.

"Dit probleem speelt heel erg nu en de verwachting is dat dat nog wel even zo zal blijven. De Museumvereniging luidde hierover vandaag ook de noodklok," licht Raat toe. "Ik heb nu om een inventarisatie en analyse van de situatie in Amstelveen gevraagd, zodat de gemeenteraad straks bij bespreking van de gemeentebegroting voor 2023 afgewogen besluiten kan nemen." 

Bij de begrotingsbehandeling in november is ook bekend wat het Rijk gaat doen. Daar moet op Prinsjesdag meer duidelijkheid over komen. "Het is voor iedereen van belang dat instellingen en sportverenigingen overeind kunnen blijven," stelt Raat. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie