Wethouder Herbert Raat en gemeentesecretaris Bert Winthorst nemen de elektrische fietsen in gebruik.
Wethouder Herbert Raat en gemeentesecretaris Bert Winthorst nemen de elektrische fietsen in gebruik. Gemeente Amstelveen

Gemeente neemt elektrische fietsen in gebruik voor ritten in Amstelveen

10 september 2022 om 11:00 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft deze week feestelijk twintig elektrische fietsen in gebruik genomen. De openingshandeling werd verricht door wethouder Herbert Raat (Verkeer en Vervoer) en gemeentesecretaris Bert Winthorst, De fietsen kunnen door ambtenaren en de gemeentebestuurders gebruikt worden voor ritten in Amstelveen. Ze kunnen de rijwielen reserveren via een app. 

Met de ingebruikname van de elektrische fietsen zet de gemeente een nieuwe stap naar verduurzaming van het vervoer. Voor de fietsen is een stallingsruimte vrijgemaakt in de parkeergarage onder het raadhuis. Daar staan ook al diverse andere elektrische voertuigen van de gemeente. Binnenkort gaat de gemeente ook de zwaardere vrachtwagens verduurzamen.

Om het parkeren bij het raadhuis beter te reguleren, komt er op korte termijn een parkeerverwijssysteem. Dat geeft aan of er nog plek vrij is op de parkeerplaats en moet voorkomen dat mensen maar rond blijven op het het terrein om een plekje te vinden. De gemeente wil ook het gebruik van de fiets als alternatief voor de auto stimuleren. Op langer termijn moet er een compleet nieuwe inrichting voor het terrein bij het raadhuis komen. “Het is een van de mooiste plekken in de gemeente en het is eigenlijk zonde om dat alleen voor het stallen van blik te gebruiken,” stelt Herbert Raat.


Voor stalling van de elektrische fietsen is plek vrijgemaakt in de parkeergarage onder het raadhuis. - Foto: Gemeente Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie