Burgemeester Poppens (rechts) tijdens een eerder bezoek aan een van de schooltuincomplexen.
Burgemeester Poppens (rechts) tijdens een eerder bezoek aan een van de schooltuincomplexen. Gemeente Amstelveen

Amstelveense schooltuinen houden open dag

8 september 2022 om 16:08 Overig

AMSTELVEEN De Amstelveense schooltuinen houden zaterdag 10 september open dag. Leerlingen van de deelnemende basisscholen en kinderen die op woensdagmiddag tuinieren, laten die dag zien wat ze met hun ‘groene vingers’ bereiken.


Jaarlijks tuinieren er zo’n zeshonderd kinderen op de schooltuinen. Maar de schooltuin heeft ook een buurtfunctie. Er worden bijeenkomsten georganiseerd en bewoners zijn altijd welkom om te komen kijken. De kinderen leren op de schooltuinen spelenderwijs hoe worteltjes en bonen groeien, dat groenten gezond zijn, dat lieveheersbeestjes nuttig zijn en dat hazen en houtduiven ook graag van de oogst mee-eten.

De kinderen kunnen mede dankzij de inzet van vrijwilligers op de schooltuinen tuinieren. Zij ondersteunen de schooltuinleiders, helpen met zaaien en wieden en geven de kinderen belangrijk tips: zoals het verschil tussen sla en onkruid.

Belangstellenden zijn zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur welkom. Op de drie deelnemende tuinen zijn er spelletjes en activiteiten en overal kan wel iets geproefd worden van het resultaat.
De deelnemende schooltuincomplexen zijn Amstelflora aan Legmeerdijk 148, Bankrasflora aan Jeanne d’Arclaan 6 en Middenhoven aan Grote Beer 66A. De toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie