Afbeelding
Pixabay

Geen denksportcentrum in uitbreidingsplan van De Meerkamp

8 september 2022 om 11:44 Overig

AMSTELVEEN Er wordt geen denksportcentrum opgenomen in de definitieve uitbreidingsplannen voor zwembad De Meerkamp. Volgens B en W zijn de financiële risico’s te groot. Dat heeft het college van B en W aan de gemeenteraad gemeld op basis van de uitkomsten van een haalbaarheidsonderzoek. De raad had in juli 2021 om realisatie van het denksportcentrum gevraagd ‘onder voorwaarde dat de denksportverenigingen zich vooraf committeren aan het huren van de beoogde ruimte en de daarbij behorende kostendekkende huursom’. Volgens het college is het de denksportverenigingen momenteel niet gelukt om de gemeente deze garanties te bieden.

Het haalbaarheidsonderzoek is eind 2021 gedaan onder de bestuurders van bridge- en schaakverenigingen in Amstelveen. Er bestaat volgens het college voldoende animo onder hen voor het oprichten van een denksportcentrum en het verhuizen naar de nieuwe locatie. De verenigingen tekenden daarbij wel aan dat de leden hierover nog geraadpleegd moesten worden en de schaakverenigingen gaven aan de berekende nieuwe huurprijs te hoog te vinden. 

STICHTING Om aan de voorwaarden van de gemeenteraad te kunnen voldoen is het volgens B en W noodzakelijk om een stichting op te richten die namens de denksportverenigingen garant staat voor het huren en eventueel verhuren van ruimtes. ‘Hierom is herhaaldelijk verzocht door de gemeente. Echter tot op heden is dit niet gerealiseerd,” aldus het college.

Het college wil niet langer wachten met het uitbreidingsplan voor De Meerkamp. Langer uitstel van de beslissing hierover zou een vertraging van de bouw van het extra zwembadwater en kantoren voor AmstelveenSport opleveren. De verwachte oplevering van de uitbreiding van het zwembad en de kantoren moet eind 2024 plaatsvinden.

VOORLOPIG ONTWERP Een ruimte voor een denksportcentrum van 800 vierkante meter was wel opgenomen in het voorlopig ontwerp voor de uitbreiding. Het zou op de eerste verdieping van het gebouw moet komen, boven de kantoren van AmstelveenSport. De wethouder heeft betrokkenen op 1 september gemeld dat dit nu niet doorgaat. Het college heeft wel weten dat het  graag op andere wijze evenementen en activiteiten van de denksportverenigingen ondersteunt.

Als zich in de toekomst een geschikte huurder aandient dan is het alsnog mogelijk om een extra ruimte van 800 vierkante meter te bouwen. Daar wordt in het definitieve ontwerp rekening gehouden. realisatie kan dan wel pas plaatsvinden na oplevering van het huidige ontwerp.

Volgens het college zou het accommoderen van alle denksporten op één locatie op zich mooi zijn. ‘Maar de realiteit is dat verenigingen goed ruimte kunnen huren tegen een zeer schappelijke prijs in de diverse wijkaccommodaties in Amstelveen,’ aldus B en W.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie