Wijkcentrum De Bolder.
Wijkcentrum De Bolder. Foto: René de Leeuw

Alzheimer Café Amstelveen start na zomerstop in De Bolder

15 augustus 2022 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Het Alzheimer Café Amstelveen pakt na de zomerstop op donderdagavond 25 augustus de draad weer op in wijkcentrum De Bolder aan Groenhof 140. Gespreksleider Job van Amerongen gaat dan in gesprek met Leo Boezaart die op jonge leeftijd de diagnose dementie heeft gekregen. Het gesprek gaat over de gevolgen van deze diagnose.

Voordat iemand de diagnose dementie krijgt, is er al vaak het gevoel dat er iets niet goed zit. Tijdens het gesprek komt onder meer aan bod hoe  Leo Boezaart de uiteindelijke diagnose heeft ervaren en wat dat betekende  voor hem en zijn gezin. Ook komt aan bod wat  het effect is op de levensplanning, sociale contacten en bezigheden. Verder wordt besproken wat de zorgen zijn over de toekomst en of opname in een verpleeghuis een optie is of iets wat vermeden moet worden.

Leo Boezaart ondersteunt het Alzheimercentrum Amsterdam door sportieve uitdagingen aan te gaan. Recent heeft hij de voettocht naar Santiago de Compostella volbracht en ook daar zal hij graag iets over vertellen.

Er is ruim gelegenheid om naar aanleiding van het gesprek ervaringen te delen en vragen te stellen. Het Alzheimer Café begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De toegang is gratis.

Voor meer informatie: alzheimer-nederland.nl/amstelland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie