Zaterdag vielen er kleine brokstukken beton van de flat aan Galerij naar beneden.
Zaterdag vielen er kleine brokstukken beton van de flat aan Galerij naar beneden. Google Streetview

Gemeente vraagt flateigenaar om onderzoek nadat loszittend beton op straat viel

4 augustus 2022 om 11:23 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft de eigenaar van een flat aan de Galerij (Stadshart) gevraagd om nader onderzoek te doen nadat er zaterdag kleine brokstukken van de gevel naar beneden kwamen. De stoep langs de flat werd zaterdag afgezet en de brandweer heeft het loszittend beton verwijderd. Er is nu geen sprake meer van gevaar en het gebied is vrijgegeven.

Toezichthouders van de gemeente kwamen zaterdag ter plaatse nadat de stukken beton van de galerij naar beneden waren gevallen. “Zij hebben inmiddels vastgesteld dat er nu geen gevaar is voor de omgeving,” zegt wethouder Herbert Raat. “Op basis van wat we nu zien is zou er mogelijk sprake kunnen zijn van een constructief probleem”, zegt Raat. “Onderzoek door de vereniging van eigenaren zou hierover uitsluiting moeten geven. Ook vragen we de schade te herstellen.”

De toezichthouders hebben ook andere in de omgeving liggende gebouwen visueel geïnspecteerd. Daarbij zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

Raat benadrukt dat bewoners altijd een melding kunnen doen bij de gemeente als zij een gevaarlijke situatie vermoeden. “Veiligheid staat voorop,” aldus de wethouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie