Het Indië-monument in Amstelveen.
Het Indië-monument in Amstelveen. Joop Touw / BDU

Herdenking bij Indië-monument in Broersepark op 14 augustus

7 augustus 2022 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN Het is 77 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Op 15 augustus vindt de Nationale Herdenking plaats in Den Haag, maar iets dichter bij huis is er een dag eerder de jaarlijkse herdenking in Amstelveen. Bij het Indië-monument in het Broersepark in Amstelveen worden op zondag 14 augustus de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht. 

De herdenking wordt geopend door voorzitter Clemens Bouwens van de stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. Vervolgens zijn er toespraken van burgemeester Tjapko Poppens en luitenant kolonel J. Verwoerd, algemeen voorzitter Bondsbestuur van de Bond van Wapenbroeders.

Dit jaar vertelt gastspreekster Willy Glorius-Jansen haar familie (een mengelmoes van culturen) en ervaringen in Nederlands-Indië van voor en gedurende de bezetting door de Japanners. In 2020 ontving zij een koninklijke onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk met ouderen in Amsterdam-Noord. Iedereen is welkom om de herdenking bij te wonen. 

De herdenking begint om 19.15 uur. Meer informatie over de jaarlijkse herdenking is te vinden op de website van de stichting: indieherdenkingamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie