Afbeelding
Pixabay

Dinsdag tropisch warm, Nationaal hitteplan van kracht

18 juli 2022 om 18:30 Overig

AMSTELVEEN Het KNMI waarschuwt dat het vooral dinsdag zeer warm zal worden met in het midden en zuiden zeer hoge temperaturen. Vandaag zijn er al temperaturen gemeten van boven de 30 graden maar morgen wordt het tropisch warm. Daarom is het Nationaal hitteplan (RIVM) en code geel van kracht voor het hele land.

Dinsdag zijn in het noorden temperaturen van 32-36°C mogelijk. In het midden en zuiden geldt vanaf het einde van de dinsdagochtend tot in de avond code oranje voor zeer hoge temperaturen, met maximumtemperaturen van 38-39°C. In Amstelveen verwacht weeronline.nl dinsdag rond 16.00 uur een maximumtemperatuur van 37 graden en een zeer warme nacht. Dinsdagavond is het om 23.00 uur nog 23 graden, meldt de website.
Woensdag wordt de warmte verdreven. In het oosten kan het dan nog 30°C worden.
(Extreme) hitte kan gevolgen hebben voor de gezondheid, waarschuwt het KNMI. In Noord-Holland is er nu al sprake van aanhoudende hitte. Er wordt daarom geadviseerd om extra zorg en aandacht te besteden aan kwetsbare mensen in de omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening wordt geadviseerd maatregelen te nemen, voldoende te drinken, zichzelf en de woning koel te houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie