Afbeelding
Aangeleverd

Amstelveense Krista Mol wint met haar Beach Handball team brons op WK

11 juli 2022 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN AmstelveenSport buurtsportcoach Krista Mol maakt deel uit van het Nederlands Beach Handball team. De oranje dames werden eind juni in Griekenland derde tijdens het WK Beach Handball. Voor Krista was dit haar vijftigste interland. Vier keer eerder speelde ze op een EK.

Het WK Beach Handball was voor Krista en haar team, waar ook haar zus deel van uitmaakt, tot de laatste seconde spannend. In de kwartfinale wonnen de oranjes dames met shoot-outs van Denemarken. In de halve finale stonden ze tegenover de uiteindelijk wereldkampioen Duitsland. De laatste wedstrijd ging dus om de derde of vierde plaats: gastland Griekenland was de tegenstander. Ook hier werd de wedstrijd beslist door shoot-outs. Deze keer in het voordeel van Nederland.

AmstelveenSport is trots op Krista en haar team. Niet alleen vanwege de bronzen WK medaille, maar ook vanwege haar enthousiasme voor het Beach Handball en de bevlogenheid om dit met Amstelveners te delen. Tijdens de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september is het voor iedereen mogelijk om kennis maken met zowel Beach Handball als zaalhandbal. Beach handball is een spectaculaire sport en heeft bijvoorbeeld andere regels als het om scoren gaat; scoren op het doel kan namelijk twee punten opleveren. Tijdens de Nationale Sportweek kunnen sporten als handbal en andere sporten uitgeprobeerd worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie