Afbeelding
Hans van Essen

Judoka Xanne van Lijf, kampioene van Nederland

3 juli 2022 om 19:48 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag is de 14 jarige judoka van Karel Gietelink voor de tweede keer kampioene van Nederland geworden. Ze was al kampioene bij de meisjes tot 15 jaar, nu is ook kampioene geworden bij de dames tot 18 jaar in de klasse tot 70 kg. Nadat ze zich had geplaatst via het Noord-Hollands kampioenschap twee weken geleden, mocht ze nu het eind toernooi judoën tegen de medaille winnaars van de andere districten. Ze won tot aan de finale al haar partijen eenvoudig met verschillende technieken. In de finale stond ze tegen de sterke judoka Hanstede. Het werd een tactisch gevecht waarbij door slimme aanvallen Hanstede op achterstand werd gezet door middel van straffen. Uiteindelijk kreeg Hanstede haar derde straf en was Xanne de winnaar en opnieuw kampioene van Nederland. Deze overwinning levert haar bovendien de zwarte band op. Een prachtige prestatie voor de jonge talentvolle judoka.

Inno Loeber eindigde op de 9e plek in de klasse tot 60 kg. Hij verloor zijn eerste partij tegen Van Hattum. In de herkansingen wist hij twee partijen te winnen maar verloor daarna van Jansen uit Haarlem.