De nieuwe kinderraad met kinderburgemeester Lode in het midden (met een blauw shirt en een blauwe hoofdband in zijn haar).
De nieuwe kinderraad met kinderburgemeester Lode in het midden (met een blauw shirt en een blauwe hoofdband in zijn haar). Anko Stoffels

Lode van De Triangel gekozen als nieuwe kinderburgemeester Amstelveen

30 juni 2022 om 10:42 Overig

AMSTELVEEN Lode van basisschool De Triangel is volgend schooljaar de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Hij won woensdag de jaarlijkse verkiezing voor deze functie. De 10-jarige Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen. Als kinderburgemeester is hij ook meteen de voorzitter van de nieuwe kinderraad van Amstelveen die na de zomer voor het schooljaar 2022-2023 aan de slag gaat.

“Het was weer hele moeilijke keuze,” licht juryvoorzitter en wethouder onderwijs Frank Berkhout toe. “Alle kinderen hadden zoveel goede ideeën. Toch heeft Lode verdiend gewonnen. Hij had zich uitstekend voorbereid, had veel verschillende ideeën en bracht deze overtuigend. Ook denken we dat hij een echte verbinder is, die prima kan opkomen voor het belang van de Amstelveense kinderen. Ik kijk er naar uit om met hem en met de andere 23 kinderen in de kinderraad samen te werken het komende jaar.”

SPEECH Om kinderburgemeester te worden, moesten de kinderen verschillende opdrachten uitvoeren tijdens de verkiezingsmiddag op het raadhuis. Zo gaven de kinderen een speech voor de jury over hun ideeën en oplossingen voor uitdagingen in Amstelveen. Verder kreeg ieder kinderraadslid een fotoshoot en een workshop mediatraining. De jury bestond naast wethouder onderwijs Frank Berkhout uit de huidige inderburgemeester Bana en de raadsleden Gonnie van Rietschoten (AvA) en Elisa de Marco (VVD).

AFSCHEID BANA Tijdens de raadsvergadering op 13 juli zal burgemeester Tjapko Poppens de nieuwe kinderburgemeester officieel installeren. Lode krijgt dan de ambtsketen voor de kinderburgemeester omgehangen. Dat is ook het moment dat er afscheid wordt genomen van Bana, kinderburgemeester 2021-2022.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie