Leerlingen van groep 6c hebben samen met hoveniers de struiken en bomen geplant.
Leerlingen van groep 6c hebben samen met hoveniers de struiken en bomen geplant. Karel Eykmanschool

Groen schoolplein in aanleg bij Karel Eykmanschool in Westwijk

31 maart 2023 om 14:07 Onderwijs

AMSTELVEEN Bij de Karel Eykmanschool in Westwijk wordt een groen schoolplein aangelegd. Donderdag was het plantdag. De leerlingen van groep 6c hebben ijverig en vol enthousiasme geholpen om samen met de hoveniers vakkundig de struiken en bomen te planten.Ook wethouder Frank Berkhout (onderwijs) was van de partij. Samen met de leerlingen heeft hij een prunusstruik geplant.

De wethouder sprak met de kinderen over het ontstaan van de plannen voor het schoolplein die al 5 jaar geleden zijn ontstaan toen een enthousiaste leerling hem op het gemeentehuis kwam bezoeken met een zelfgemaakte maquette en plattegrond om een nieuw schoolplein in te richten. 

Er is gekozen voor een schoolplein waar avontuurlijk spelen centraal staat. De kinderen kunnen straks spelen op houten speeltoestellen en er is een wilgentunnel om doorheen te kruipen. Verder komt er een amfitheater om buiten lessen te volgen en een plek waar plaats is voor een pingpongtafel. De moestuinen aan de andere kant van het plein moeten straks en mooie invulling krijgen zodat de kinderen uiteindelijk ook hier zelf van kunnen oogsten.

Binnenkort volgt er een officiële opening en ook hier zal de wethouder bij aanwezig zijn. 


Wethouder Frank Berkhout heeft samen met de leerlingen een prunusstruik geplant. - Foto: Karel Eykmanschool


Wethouder Berkhout sprak met de kinderen over de plannen voor het schoolplein. - Foto: Karel Eykmanschool

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie