Kinderburgemeester Lode (middenvoor) met groep 8 van De Triangel. Op de achterste rij in het midden burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Floor Gordon.
Kinderburgemeester Lode (middenvoor) met groep 8 van De Triangel. Op de achterste rij in het midden burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Floor Gordon. Gemeente Amstelveen

Klas kinderburgemeester Lode krijgt burgemeester en wethouder op bezoek

17 november 2022 om 15:50 Onderwijs

AMSTELVEEN Traditiegetrouw hebben de burgemeester (Tjapko Poppens) en de wethouder Onderwijs (Floor Gordon) de klas van de kinderburgemeester bezocht. De eer viel dit keer ten beurt aan groep 8 van basissischool De Triangel waarvan de nieuwe kinderburgemeester Lode een van de leerlingen is. De kinderen hadden zich goed voorbereid op bezoek en hadden veel vragen voor de burgemeester en wethouder en de kinderburgemeester,

Zo wilden ze weten wat een kinderburgemeester precies doet. Lode vertelde trots dat hij afgelopen zaterdag Sinterklaas mocht ontvangen op het Stadsplein. Ook mag hij tijdens de 4 mei herdenking een gedicht voorlezen. Daarnaast is hij als kinderburgemeester ook voorzitter van de kinderraad in Amstelveen. 

Ook voor burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Floor Gordon hadden de kinderen vragen en suggesties. Zo willen ze graag meer prullenbakken voor rommel op straat. Ook wilden ze weten waarom er een kunstwerk komt op het grasveld waar zij voetballen. De burgemeester en wethouder zijn blij met alle vragen en opmerkingen en nemen die mee naar het raadhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie