Dansles bij Huis Elsrijk.
Dansles bij Huis Elsrijk. Aangeleverd

Kinderfeest in Huis Elsrijk

1 juli 2022 om 10:30 Onderwijs

AMSTELVEEN Elke woensdagmiddag is Huis Elsrijk gevuld met vrolijke kinderen. Ze lachen, spelen en kletsen. Met elkaar, maar vooral ook met hun taalcoach. Zo leren ze spelenderwijs Nederlands. Thuis spreken ze een andere taal (Afghaans, Engels, Oekraïens – maar liefst zo´n 15 verschillende talen); op hun basisschool moeten ze Nederlands spreken. In Huis Elsrijk krijgen ze privébegeleiding. Elke week weer, bij hun eigen coach. Afgelopen woensdag, 29 juni, was het feest vanwege de afsluiting van het schooljaar. 

Het was mooi weer. De kinderen speelden in de voortuin spelletjes met elkaar en kregen dansles van een enthousiaste dansjuf. Ook enkele stoere jongens deden met veel plezier mee. De ouders van de kinderen hadden hapjes meegenomen uit hun land van herkomst. Ze maakten, genietend van de lekkernijen, kennis met de andere ouders. Het werd een culinair feest voor de kinderen, hun ouders en de taalcoaches. Van een paar kinderen werd afscheid genomen. Ze kregen een echt diploma dat ze trots in ontvangst namen. Tegelijkertijd was er ook verdriet omdat voor de kinderen de vrolijke en leerzame woensdagmiddagen voorbij waren en de taalcoaches afscheid moesten nemen van kinderen met wie ze minstens één jaar intensief hadden gewerkt.

Volgend school jaar komen nieuwe kinderen van de wachtlijst weer naar Huis Elsrijk. In het begin schoorvoetend, maar al snel enthousiast. En Huis Elsrijk zal weer bruisen van leergierige kinderen. Huis Elsrijk kan nog leuke taalcoaches gebruiken op woensdagmiddag. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Trineke de Boer: taalvijver.elsrijk@gmail.com

De kindervakanties zijn ook voor de coaches vakantie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie