Carmenlaan/De Parelvisserslaan.
Carmenlaan/De Parelvisserslaan. Google Streetview

Samenwerking ontwikkeling locatie Carmenlaan/De Parelvisserslaan beëindigd

16 maart 2023 om 14:09 Nieuwbouw

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft de reeds langlopende samenwerking met marktpartijen over de ontwikkeling van de locatie Carmenlaan/De Parelvisserslaan in de wijk Bankras beëindigd. De betrokken marktpartijen hebben aangegeven dat de ontwikkeling van woningen, kantoren en horecavoorzieningen op deze locatie voor hen financieel niet haalbaar is. Dat komt onder meer doordat de gemeente vanwege Europese staatssteunregels geen gronden mag verkopen tegen een koopsom die lager is dan de prijs die in een onafhankelijke taxatie is vastgesteld.

 ’Uit de gemaakte afspraken volgt dat de samenwerking tussen partijen nu ten einde komt en er geen vervolg-overeenkomsten tot stand zullen komen,’ aldus het college. Het gaat om het gebied tussen de Beneluxbaan, Carmenlaan, de Parelvisserslaan en de Renault-garage en het pand Energiek

De kaders voor de ontwikkeling van de locatie werden al op 2 februari 2017 door de gemeenteraad vastgelegd in de Startnotitie Carmenlaan. ‘Wij betreuren de uitkomst van een langdurig proces, waarbij wij hebben moeten vaststellen dat ondanks de enorme inspanning die de betrokken partijen met elkaar hebben geleverd, het integrale plan voor de ontwikkeling van deze locatie niet haalbaar is,’ aldus B en W in een brief aan de gemeenteraad.

Het college laat weten dat invulling van de gemeentelijke locatie aan de Carmenlaan nog steeds de hoogste prioriteit heeft. ‘Wij beraden ons daarvoor op een wenselijke invulling, die passend is bij onze actuele ambities.”

Het eindresultaat van deze herontwikkeling zou volgens de eerdere plannen een verbetering moeten opleveren voor de woningvoorraad en een verfraaiing van de openbare ruimte. Er zouden op deze locatie circa 350 woningen komen waarvan circa 50 procent in de middeldure sector.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie