Impressie van het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein De Loeten.
Impressie van het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein De Loeten. Heembouw Architecten

P3 Logistic Parcs ontwikkelt distributiecentrum op De Loeten in Legmeerpolder

2 maart 2023 om 10:27 Nieuwbouw

AMSTELVEEN P3 Logistic Parks heeft een te ontwikkelen distributiecentrum op bedrijventerrein De Loeten in de Legmeerpolder gekocht van vastgoedontwikkelaar Ringmeer B.V. Op korte termijn wordt begonnen met de ontwikkeling van het moderne distributiecentrum. P3 Amstelveen wordt naar verwachting begin volgend jaar opgeleverd.

Het nieuwe pand bevat 27.446 vierkante meter aan verhuurbare ruimte. Het gaat daarbij voornamelijk om magazijnruimte. Daarnaast is 1.300 vierkante meter aan kantoorruimte beschikbaar. Het gebouw krijgt 20 dockdeuren en is deelbaar in twee units, waardoor het mogelijk is het gebouw voor meerdere huurders te gebruiken.

“De acquisitie van P3 Amstelveen is een geweldige volgende stap in onze groeistrategie voor Nederland,” zegt Léon Vié, managing director Nederland & België bij P3 Logistic Parks. Het distributiecentrum zal worden uitgerust met LED-verlichting, een watermanagementsysteem en fotovoltaïsche panelen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Het distributiecentrum in Amstelveen is een gezamenlijk ontwerp van Heembouw Architecten en Nes Vastgoed.

Met deze nieuwe vestiging in Amstelveen meegerekend bezit en beheert P3 momenteel tien logistieke vestigingen in de Benelux. Deze vestigingen worden verhuurd aan klanten zoals Lidl, Fresh Solutions Netherlands B.V., Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie