Het nu nog braakliggende terrein aan Startbaan 5.
Het nu nog braakliggende terrein aan Startbaan 5. Google Streetview

Omliggende sportclubs niet betrokken bij wijziging bouwplan Startbaan 5

15 december 2022 om 15:30 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Sportverenigingen gevestigd aan de Startbaan zijn niet betrokken bij het veranderen van een plan voor een hotel aan Startbaan 5 in woningbouw. De verenigingen vrezen dat zij op kosten worden gejaagd voor het nemen van maatregelen om overlast door licht en geluid van hun activiteiten te beperken. Dat bleek woensdag in de raad uit vragen van BBA-raadslid Ferry van Groeningen. 

Het raadslid had een klacht ontvangen van Tenniscentrum Startbaan over het niet voeren van overleg met de verenigingen. Van Groeningen zei tijdens een recent raadsgesprek over het plan de indruk te hebben gekregen dat met alle belanghebbenden gesproken was. 

Volgens wethouder Floor Gordon hebben de verenigingen zich intussen bij haar gemeld en zij zegde toe zo snel mogelijk met hen om tafel te gaan. Van Groeningen was echter niet tevreden met dit antwoord. “Ons is recent in een raadsgesprek verzekerd dat er overleg geweest is met de omgeving en nu blijkt dat contacten met de sportverenigingen er nog helemaal niet waren,” zei hij. “Het kan toch niet de bedoeling zijn dat de sportverenigingen door de komst van woningen kosten moeten gaan maken voor het aanpassen van hun accommodaties om het geluid te beperken?” 

Volgens de wethouder laat de ontwikkelaar de geluidsaspecten nog onderzoeken door een bureau. Over het helpen van sportverenigingen met eventuele aanpassingen had zij het niet. “Als gemeente dringen wij er wél bij de ontwikkelaar op aan in de huurcontracten op te nemen dat er overlast kan zijn,” zei ze. Verder wees zij erop dat de gemeenteraad al eerder met de planwijziging akkoord is gegaan.

De oorspronkelijke plannen voor realisatie van een sporthotel aan de Startbaan 5 zijn gewijzigd in een project voor een woongebouw met 65 appartementen. Het gebouw krijgt een L-vorm met een deel van vier en een deel van negen bouwlagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie