Een aantal raadsleden, een vertegenwoordiging van Foruminvest en projectleider Gertie Stienen van de gemeente (3e van links) poseren samen met wethouder Floor Gordon en Aerjen Koeneman van Foruminvest voor het nieuwe pand aan Biesbosch 225.
Een aantal raadsleden, een vertegenwoordiging van Foruminvest en projectleider Gertie Stienen van de gemeente (3e van links) poseren samen met wethouder Floor Gordon en Aerjen Koeneman van Foruminvest voor het nieuwe pand aan Biesbosch 225. Gemeente Amstelveen

Raadsleden bezichtigen nieuwe woontoren ‘225’ aan Biesbosch in Amstelveen

30 november 2022 om 16:38 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Raadsleden hebben vandaag de nieuwe duurzame woontoren ‘225’ bezichtigd. Het appartementencomplex staat op de plek van het voormalige kantoorgebouw aan Biesbosch 225 in Amstelveen. Een drietal enthousiaste bewoners stelde hun deuren open namens ontwikkelaar Foruminvest en de gemeente. Zo konden de raadsleden kennisnemen van de opgeleverde appartementen en de duurzame voorzieningen.

“Binnen vier jaar is op de plek van een oud kantoorgebouw een duurzame woontoren gerealiseerd met
276 huurappartementen waarvan 81 procent in de midden huur (huren rond 1.000 euro). Dankzij de citydeal deelauto’s konden wij de parkeernorm omlaag brengen van 1,4 naar 0,7 auto’s per huishouden,” aldus wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening).

Ontwikkelaar Foruminvest stelt tien elektrische deelauto’s ter beschikking aan bewoners om zo minder verplichte parkeerplaatsen te hoeven maken. Deze deelauto’s kunnen inmiddels ook door buurtbewoners worden gebruikt via MyWheels. 

Onder het complex is met de hulp van duikers op ingenieuze wijze een parkeergarage van drie lagen gebouwd. Directeur Aerjen Koeneman van Foruminvest: “Dat kostte ons een jaar bouwen en zo’n 10 miljoen euro. We zien dat er ondanks de verlaagde parkeernorm meer dan een parkeerlaag leeg staat. We denken dat dat komt doordat er voornamelijk jongeren en starters wonen die geen auto hebben en ook de nabijheid van goed openbaar vervoer speelt een rol. Dat geven we graag mee aan het gemeentebestuur.” Onder het gebouw zijn ook 550 fietsplekken gerealiseerd. 

Er waren maar liefst 8.400 aanmeldingen voor de 276 appartementen. De benodigde energie wordt opgewekt door warmte- en koudeopslag. De schatting is dat zo’n 30 procent van de bewoners uit Amstelveen afkomstig is. Zij maken allen gebruik van een community app waardoor er goed onderling sociaal contact is. Op drukke tijdstippen zijn er huismeesters die hand- en spandiensten verrichten. 


Bewoner Kasper Hoekzema in zijn appartement te midden van wethouder Floor Gordon, architect René Metzelaar, raadsleden en Bob van de Geer van Foruminvest - Foto: Gemeente Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie