Start van de E-waste Race op basisschool De Bloeiwijzer.
Start van de E-waste Race op basisschool De Bloeiwijzer. Gemeente Amstelveen

Leerlingen van vier Amstelveense basisscholen zamelen elektronisch afval in

15 mei 2023 om 13:51 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Leerlingen van vier basisscholen gaan van 15 mei tot en met 7 juni de strijd met elkaar aan met het inzamelen van klein elektronisch afval. Aan de zogeheten E-waste Race doen een klas van de International School of Amsterdam, De Zwaluw, De Bloeiwijzer en de Westwijzer mee. Het ingezamelde elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, kan hergebruikt worden. De school die het meeste afval inzamelt wint een schoolreisje.

“Door klein elektronisch afval in te zamelen, kan het opnieuw gebruikt worden en halen we uiteindelijk minder grondstoffen uit de aarde. Door deze E-waste Race leren kinderen meer over de circulaire economie en leveren daar meteen een prachtige bijdrage aan,” aldus wethouder Frank Berkhout (Afval en Openbare Ruimte).

Wie in de buurt van één van de deelnemende scholen woont, kan het elektronische afval gratis laten ophalen tot en met 7 juni. Aanmelden kan op www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker of een plek voor een batterij. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje en kapotte kabels en adapters. 

Inktcartridges, losse batterijen en accu’s vallen niet onder e-waste en mogen niet worden ingeleverd. Dat afval kan ingeleverd worden bij het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie