Wethouder Floor Gordon plaatste samen met BBA-fractievoorzitter Monkelbaan en met de oprichter van de partij Linda Roos de laatste walnotenboom.
Wethouder Floor Gordon plaatste samen met BBA-fractievoorzitter Monkelbaan en met de oprichter van de partij Linda Roos de laatste walnotenboom. Foto: Wendy Yau Leung

Eerste twintig walnotenbomen van BBA geplant in groenstrook Beneluxbaan

5 april 2023 om 10:18 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De eerste twintig walnotenbomen van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (BBA) zijn dinsdag geplant in een groenstrook op de hoek van de Rembrandtweg en de Beneluxbaan. In total worden er dertig walnotenbomen op het terrein achter de flat aan Biesbosch 225 geplaatst. Dat gebeurt in het kader van het dertigjarig bestaan van BBA. De walnotenbomen zijn een geschenk van de lokale partij aan de inwoners van Amstelveen.

Wethouder Floor Gordon (Groen) plaatste samen met BBA-fractievoorzitter Pieter Monkelbaan en de oprichter van de partij Linda Roos de laatste van de twintig bomen. Linda Roos had het idee aan het bestuur voorgesteld. Het was de bedoeling dat alle dertig bomen zouden worden geplant, maar er kwam een onverwachte kink in de kabel middels drie lekkages in het gebied van het warmtenet. Herstel zal nog ruim twee weken duren. De tien resterende bomen hebben een tijdelijke plaats aan de rand van de grondstrook gekregen.

AANLEG PAD

In een eerder stadium was het de bedoeling om de bomen te plaatsen op de Golfbaan Amsteldijk van de familie Loogman. Toen dit bekend werd liet de gemeente aan BBA weten dat dit in strijd was met het bestemmingsplan omdat het landschap in de polder open moet blijven. Maar wethouder Gordon vond het zo ’n origineel idee, dat zij de ambtenaren vroeg te zoeken naar een alternatieve locatie. Dat werd de strook grond op de hoek van de Rembrandtweg/Beneluxbaan. “We steunen altijd dergelijke initiatieven. Hier hebben alle Amstelveners iets aan. De gemeente zal het ook onderhouden en een pad aanleggen, zodat de mensen de noten kunnen oprapen,” aldus wethouder Gordon.

GROEN EN GEZOND

Fractievoorzitter Pieter Monkelbaan stelde dat de combinatie van groen en gezond goed bij het verkiezingsprogramma van BBA past. “Het blijkt dat walnoten uitermate gezond zijn om te eten. Bovendien kunnen we in de toekomst op deze plaats nog leuke dingen doen.”

BBA ontving al diverse leuke reacties op het initiatief. Inwoners boden diverse andere notenbomen aan of wilden een boom adopteren. Partijvoorzitter Peter Bot wees op het bijzondere karakter van het intitiatief van zijn partij. “Ik kan me niet herinneren dat er in ons land een politieke partij is geweest, die bij haar jubileum de inwoners zo’n cadeau geeft.” 

De officiële viering van het dertigjarig bestaan van bbA zal op zondagmiddag 4 juni worden gehouden. Dat gebeurt voor een deel uiteraard op het terrein waar de walnotenbomen zijn geplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie