De eerste bloemen zijn uit de knop gekomen in het kersenbloesempark.
De eerste bloemen zijn uit de knop gekomen in het kersenbloesempark. Eddie de Blieck

Eerste bomen in bloei in kersenbloesempark in Amsterdamse Bos

17 maart 2023 om 14:05 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De eerste bloemen zijn weer uit de knop gekomen in het kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos. Vanwege de zachte winter is de bloeiperiode ook dit jaar weer eerder dan in voorgaande jaren. De boswachterij verwacht dat de bomen eind maart in volle bloei staan. Ze bloeien jaarlijks ongeveer twee tot drie weken. Het park trekt in die periode veel bezoekers.

De kersenbloesembomen die in het park staan zijn in 2000 door de ‘Japanese Women’s Club’ aan de gemeente geschonken in verband met de goede handelsrelatie. Iedere boom heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam.

(Tekst gaat door onder de foto)


De bomen staan nog niet in volle bloei. 

KOMST VAN DE LENTE

Bloemen en de natuur hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem (’Sakura’) staat voor een nieuw begin en verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven. Met Hanami Matsuri, ofwel het Kersenbloesemfeest, vieren Japanners de komst van de lente. In Japan is het een traditie om met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken.

(tekst gaat door onder de foto)


Het terrein naast het kersenbloesempark heeft een waterrijke inrichting gekregen.

RONDWANDELING

Eind vorig jaar is het naast het kersenbloesempark gelegen terrein van de voormalige dienstwoning aan de Burgemeester Colijnweg opnieuw ingericht. Deze locatie heeft een waterrijke inrichting gekregen die aansluit bij het karakter van het omliggende gebied. Het gebied is ook via wandelpaden verbonden met het bloesempark zodat een rondwandeling nu mogelijk is.


Een van de twee entrees van het Bloesempark.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie