De Boswinkel bij de hoofdingang van het Amsterdamse Bos aan de Bosbaanweg.
De Boswinkel bij de hoofdingang van het Amsterdamse Bos aan de Bosbaanweg. Google Streetview

Aanleg van ‘Beleefpad’ voor kinderen in het Amsterdamse Bos

5 december 2022 om 15:06 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Het Amsterdamse Bos legt de komende weken voor de jongste bezoekers een speciaal Beleefpad in het Bos aan nabij de hoofdingang aan de Bosbaanweg. Het pad slingert langs het wandelpad tussen Fun Forest en het Klein Kinderbad. Kinderen kunnen er spelenderwijs kennismaken met de natuur. De uitvoering is vandaag van start gegaan. Wandelaars kunnen tijdens het werk enige hinder ervaren bij het passeren van de werkzaamheden.

De nieuwe beleefroute is bestemd voor kinderen van 4 tot 8 jaar is bedacht samen met deze leeftijdsgroep, leerkrachten, de boswachters, Zandraket Natuurspeeltuinen en Aardrijk. Langs de route komen ontdekplekken die hen uitdagen om hun zintuigen te gebruiken en opdrachten die ingaan op natuurverschijnselen en natuurelementen.

BIODIVERSITEIT De kinderen kunnen zich daarbij inleven in allerlei soorten bosbewoners, zoals eekhoorns, pissebedden, bomen of paddenstoelen. Zo leren ze spelenderwijs over biodiversiteit, het bodemleven met kleine diertjes en de verschillende seizoenen. Ook is de gedachte dat ze zo extra goed ervaren dat ze zelf onderdeel zijn van de natuur.

Kinderen en ouders kunnen zelf bepalen of ze zelfstandig op pad willen gaan of met een route die in de Boswinkel te koop is. De opdrachten kunnen per seizoen verschillen. Voor scholen maakt het Amsterdamse Bos verdiepend lesmateriaal.

De aanleg van het Beleefpad duurt tot ongeveer half januari. Dan wordt het pad gekeurd en gecertificeerd. De verwachting is dat de nieuwe beleefroute eind februari voor bezoekers geopend kan worden. De exacte datum wordt later bekendgemaakt via de website van het Amsterdamse Bos, Facebook en Instagram.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie