Leerlingen van basisschool De Horizon planten de jonge boompjes samen met wethouder Floor Gordon.
Leerlingen van basisschool De Horizon planten de jonge boompjes samen met wethouder Floor Gordon. Gemeente Amstelveen

Honderd nieuwe bomen geplant op Boomfeestdag in Amstelveen

11 november 2022 om 10:19 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Leerlingen van basisschool De Horizon hebben woensdag samen met wethouder Floor Gordon zo’n 100 boompjes geplant tijdens de Boomfeestdag. Dat gebeurde op de Bomenschool aan Langs de Akker. Dat is een kwekerij met drie locaties in Amstelveen waar kinderen in totaal al meer dan 1.500 bomen hebben geplant.

 “We zijn ontzettend trots op dit unieke project waarmee alle Amstelveense kinderen een plantervaring krijgen. We kweken op dit moment meer dan 1.500 bomen op de Bomenschool en hebben als ambitie om hier volgend jaar 2.000 bomen te hebben staan. Naast dat Amstelveen hier groener van wordt, is het voor de kinderen heel waardevol om te leren hoe je zelf bomen plant en verzorgt,” aldus wethouder Floor Gordon (Groenbeheer en Natuur- en Milieueducatie).

De Bomenschool bestaat uit kweeklocatie Langs de Akker waar 1.200 bomen staan en schooltuin Bankrasflora aan de Jeanne D’Arclaan, hier staan al meer dan 350 bomen. De bomen die de kinderen kweken, plaatst de gemeente over een paar jaar langs de vernieuwde A9 en op andere plekken in Amstelveen.

BOMENLIED Om de Boomfeestdag feestelijk in te luiden zongen de kinderen een speciaal bomenlied. ‘Bomen zorgen voor schaduw, koelte en zuurstof,’ zongen zij. Op de Bomenschool krijgen basisschoolkinderen ook twee keer per jaar les. Zij leren dan bijvoorbeeld hoe zij de bomen moeten snoeien en water en voeding geven.

VERPLANTEN THUISKWEEKBOOMPJES Zo’n 20 kinderen kwamen tijdens de Boomfeestdag hun Thuiskweekboompje verplanten. Vorig jaar kregen alle Amstelveense basisschoolkinderen een Thuiskweekboompje. Sommige boompjes zijn inmiddels te groot geworden voor in de tuin of pot en mochten de kinderen verplanten op de Bomenschool. Deze bomen zijn al twee tot drie meter lang en kunnen tot een volwaardige boom uitgroeien op de kwekerij.



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie