Verontreinigd water in de sloot aan de Bertha von Suttnerlaan.
Verontreinigd water in de sloot aan de Bertha von Suttnerlaan. Goed voor Amstelveen

Eenden in sloot in Westwijk mogelijk slachtoffer van botulisme

22 augustus 2022 om 10:03 Natuur en milieu

AMSTELVEEN In en bij een sloot aan de Bertha von Suttnerlaan in Westwijk zijn dit weekend diverse dode eenden aangetroffen. De doodsoorzaak van de dieren wordt nog onderzocht, maar mogelijk gaat het om een uitbraak van botulisme.

De lokale partij Goed voor Amstelveen meldt dat zij al vroeg op de hoogte werd gebracht over het aangetroffen dode eenden. Verbetering van de waterkwaliteit van sloten en vijvers is een van de punten waar de coalitiepartij de komende tijd verbetering in wil zien. 

Volgens Goed voor Amstelveen moest de Dierenambulance een boot uit Rotterdam laten komen om de kadavers van de eenden op te ruimen. ‘De brandweer ging onverrichte zaken weer terug omdat men niet wist welke variant van botulisme het was. Variant C kan ook gevaarlijk voor mensen zijn,’ meldt de lokale partij die er tevens op wijst dat in de sloot regelmatig honden zwemmen die ook heel ziek van botulisme kunnen worden.

‘Helaas heeft een petitie van de inwoners om te baggeren wat hoognodig is ruim drie maanden geleden niet geholpen. Waternet zei dat zij niet eerder dan 28 augustus iets konden doen,’ aldus Goed voor Amstelveen.

Goed voor Amstelveen stelt bij te zijn met de afspraken die over de verbetering van de waterkwaliteit in Amstelveen met instemming van de coalitiepartijen zijn gemaakt.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie