Afbeelding
Monique Sons/BDU

Provincie koelt ook brug bij Ouderkerk

19 juli 2022 om 10:01 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De provincie neemt vandaag en morgen op haar wegen en vaarwegen extra maatregelen in verband met het warme weer.
Zo worden gestrande automobilisten zo snel mogelijk van de weg gehaald, hebben de weg- en vaarweginspecteurs flessen water bij zich en worden bruggen gekoeld.

Niet alleen mensen, maar ook bruggen kunnen last krijgen van de warmte. Daarom koelt de provincie bij hoge temperaturen uit voorzorg veel van haar bruggen. Zo ook de brug over de Amstel bij Ouderkerk. “Meestal gebeurt dat door met een pomp het water uit de vaarweg over de brug te laten lopen”, legt Robert Stuurman, sectormanager Beheer van de provincie uit. “Het brugdek kan uitzetten en daardoor klem komen te zitten. De brug kan dan niet meer open en dicht. We doen er alles aan om de bruggen werkzaam te houden, maar met deze hitte kan er altijd iets mis gaan.”

Op het water is het nu veel drukker dan normaal. De provincie probeert mensen vooral te informeren over wat te doen in bepaalde situaties. Veiligheid heeft absolute topprioriteit, volgens de provincie. De aandacht gaat met dit weer waarschijnlijk wat minder uit naar de ligplaatsen. De inspecteurs die vandaag en morgen aan het werk zijn op de wegen en vaarwegen hebben paraplu’s, water en zonnebrandcrème meegekregen om zich te beschermen tegen de hitte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie