Afbeelding
Pixabay

Komend weekend Imkerijdagen in Stadstuinen Amstelveen

6 juli 2022 om 14:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN In de Stadstuinen van Amstelveen staat sinds een jaar een bijenkast. Imkersvereniging Amstelveen en Rijkswaterstaat hebben er samen een bijenvolk in ondergebracht. Belangstellenden zijn komend weekend welkom om te kijken hoe de bijen het maken. De imkers vertellen graag over hun wel en wee. Ook is de honing die de bijen het eerste jaar gemaakt hebben verkrijgbaar.

PRIJSVRAAG Tijdens de landelijke open  Imkerijdagen op zaterdag 9 en zondag 10 juli zijn de imkers van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig in de Stadstuinen aan de kant van de Laan van Deshima. De Imkersvereniging geeft uitleg over het leven van een bijenvolk en laat de honing proeven. Wie raadt hoeveel bijen er samen in de bijenkast wonen, krijgt een pot echte Amstelveense honing. 

De imkers vertellen ook graag hoe een bed & breakfast voor onder meer bijen kan worden gemaakt op een balkon of in de eigen tuin. Er is een speurtocht met een rebus uitgezet en kinderen kunnen in de mooiste kleuren geschminkt worden. De aanwezige mensen van Rijkswaterstaat beantwoorden ook alle vragen over de verbreding van de snelweg.

SAMENWERKING De open Imkerijdagen zijn een landelijk initiatief van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. Vanuit het project dat de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht verbreedt, werkt Rijkswaterstaat samen met de Amstelveense tak van de Bijenhoudersvereniging. Rijkswaterstaat wil graag iets terug doen voor de natuur en bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit in de omgeving van de snelweg. Imkersvereniging Amstelveen adviseerde over de nieuwe inrichting van bermen en taluds langs de A9 zo dat ze blijvend een oase zijn voor wilde bijen en andere insecten. Zo ontstond een samenwerking waarbij ook les wordt gegeven op scholen en er samen met scholieren insectenhotels worden gemaakt om op te hangen in Amstelveen en Ouder-Amstel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie