Remco Melles praat het concert aan elkaar met voordrachten uit literaire meesterwerken.
Remco Melles praat het concert aan elkaar met voordrachten uit literaire meesterwerken. Ellie Speet

Uriël Ensemble in Schouwburg Amstelveen: muziek en literatuur van onze oosterburen

16 april 2023 om 15:00 Muziek

AMSTELVEEN Het Uriël Ensemble geeft op zondag 23 april om 14.30 uur een concert in de Schouwburg Amstelveen. Het concert omvat een keur aan muziekwerken uit de muzikale rijkdom die onze oosterburen door de eeuwen heen hebben gebracht. 

Op het programma staan: Clara Schumann, Pianotrio opus 16, haar eerste puur instrumentale werk; Robert Schumann, delen uit Waldszenen; Johann S. Bach, delen uit Partita nr. 3; Max Reger, delen uit Suite opus 131c nr. 3; Händel-Halvorensen, Passagaglia. Van de herontdekte Wilhelm Berger wordt Klavierstücke opus 68 gespeeld. 

VERTELLER

Samen met deze muziekwerken vormt de voordracht uit literaire meesterwerken, door verteller Remco Melles, een boeiend programma. Literatuur van Hermann Hesse, die opkwam voor vervolgde schrijvers tijdens het naziregime, van Nobelprijs-winnaar Heinrich Böll die in zijn korte verhalen de troosteloze situatie in het Duitsland van vlak na de Tweede Wereldoorlog beschreef, en van Emil Erich Kästner, schrijver en dichter, die als tegenstander van het Nationaalsocialisme een van de weinigen was die in Duitsland bleef. 

Musici: Tomoko Kurita viool, Yke Viersen cello, Mitsuko Saruwatari. Verteller: Remco Melles 

Kaarten via schouwburgamstelveen.nl of aan de kassa.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie